Εκτέλεση
1ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Κόβουμε μια φέτα καρπουζιού σε πάχος 5 εκ. και με ένα κουπάτ* κόβουμε και φορμάρουμε στο επιθυμητό σχήμα. Αν δεν μπορούμε σκάβουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι παριζιέν** ή ένα κουταλάκι του γλυκού
(*κουπάτ: μεταλική ή πλαστική φόρμα, ανοιχτή ή κλειστή, κοψίματος και φορμαρίσματος)
(** κουταλάκι παριζιέν: κουταλάκι φορμαρίσματος ή σκαψίματος μακρόστενο ή οβάλ για σχηματισμό λαχανικών, τυριών και φρούτων).
2ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μια ρηχή ανοιχτή κατσαρόλα (ραγουδιέρα) τοστάρουμε* το κόκκινο ρύζι. Συμπληρώνουμε σιγά σιγά με την κουτάλα μας, όσες φορές χρειαστεί, τον ζεστό χυμό ροδιού ή κερασιού, αναδεύοντας περιοδικά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι το ρύζι μας να χυλώσει, να φουσκώσει και να πιεί τα υγρά του
(*τοστάρουμε: περνάμε το ρύζι απο το τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να γυαλίσει ο κόκκος του).
3ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μια μπασίνα* προσθέτουμε την μαλακή φέτα , την κρέμα γάλακτος, την μαστίχα Χίου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά
(*μπασίνα: ανοιχτό μεταλικό σκεύος πρόσμιξης και ανάμειξης).
4ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Με το multi χειρός τρίβουμε ελαφρώς το μπισκότο φυστικιού. Γεμίζουμε το βολοβάν* καρπουζιού με το κόκκινο ρύζι και συνοδεύουμε με την μους φέτα και το τριμμένο μπισκότο.
*βολοβάν: πιάτο ή ανοιχτή στρογγυλή θήκη.
TIPS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
• Ο τρόπος παρουσίασης και σερβιρίσματος μπορεί να είναι του στύλ και της αρεσκείας σας.