43762

Οι Συνταγές μας

Ρυζότο με πατέ κοτόπουλου και κρέμα τυριού

Εκτέλεση

1ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 500ml νερό, 10g ζωμό κότας Lecker σε πάστα ή ένα κύβο ζωμό κότας Lecker, και αναδεύουμε μέχρι την διάσπαση του υλικού και μέχρι το σημείο βρασμού.
2ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε μια ανοιχτή χαμηλή κατσαρόλα (ραγουδιέρα) τοστάρουμε* το ρύζι μας (*τοστάρουμε: όταν περνάμε το ρύζι απο το τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να γυαλίσει ο κόκκος του).
3ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Συμπληρώνουμε με την κουτάλα μας τον ζεστό ζωμό κότόπουλου όσες φορές χρειαστεί μέχρι το ρύζι να βράσει, να φουσκώσει και να πιεί τα υγρά του.
4ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Προσθέτουμε σε μια μπασίνα* το βρασμένο φιλέτο κοτόπουλο, την τριμμένη παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, την cream fresh, το λευκό κρασί και αναδεύουμε με το ντίμερ χειρός μέχρι να δημιουργήσουμε μια πηκτή, σφικτή πάστα (*μπασίνα: ανοιχτό μεταλικό σκεύος πρόσμιξης και ανάμειξης)
5ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Προσθέτουμε την πάστα του κοτόπουλου στο ρύζι μας και αναδεύουμε προσεκτικά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στην συνέχεια φορμάρουμε σε τσέρκι ή μουλ* της αρεσκείας μας (*μουλ: είναι μια ανοιχτή μεταλική ή πλαστική φόρμα μορφοποίησης σερβιρίσματος).
TIPS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
• Ο τρόπος παρουσίασης και σερβιρίσματος μπορεί να είναι του στύλ και της αρεσκείας σας.

Συστατικά

10g ζωμό κότας σε πάστα Lecker ή ένα κύβο ζωμό κότας Lecker
500g ρύζι Arborio Scotti
10g αρωματικό μίγμα κοτόπουλου Magic
250g φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο
100g κρέμα τυριού
40ml cream fresh
50g παρμεζάνα τριμμένη
50ml λευκό ξηρό κρασί

Μερίδα 3

Υλικά 8

Βαθμός δυσκολίας παρασκευής 2/3

Χρόνος προετοιμασίας παρασκευής 5

Χρόνος Παρασκευής 25'

Θερμοκρασία παρασκευής 180

Θερμίδες Παρασκευής ανα Πιάτο 530 kcal

Συνοδεύεται με: Λευκό ξηρό κρασί

Σερβίρεται ως:

Δείτε επίσης: