43763

Οι Συνταγές μας

Βολοβάν καρπουζιού με μους φέτας, μαστίχα Χίου, κόκκινο ρύζι και κροκάν μπισκότου φυστικιών

Εκτέλεση

1ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Κόβουμε μια φέτα καρπουζιού σε πάχος 5 εκ. και με ένα κουπάτ* κόβουμε και φορμάρουμε στο επιθυμητό σχήμα. Αν δεν μπορούμε σκάβουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι παριζιέν** ή ένα κουταλάκι του γλυκού (*κουπάτ: μεταλική ή πλαστική φόρμα, ανοιχτή ή κλειστή, κοψίματος και φορμαρίσματος) (** κουταλάκι παριζιέν: κουταλάκι φορμαρίσματος ή σκαψίματος μακρόστενο ή οβάλ για σχηματισμό λαχανικών, τυριών και φρούτων).
2ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε μια ρηχή ανοιχτή κατσαρόλα (ραγουδιέρα) τοστάρουμε* το κόκκινο ρύζι. Συμπληρώνουμε σιγά σιγά με την κουτάλα μας, όσες φορές χρειαστεί, τον ζεστό χυμό ροδιού ή κερασιού, αναδεύοντας περιοδικά σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι το ρύζι μας να χυλώσει, να φουσκώσει και να πιεί τα υγρά του (*τοστάρουμε: περνάμε το ρύζι απο το τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να γυαλίσει ο κόκκος του).
3ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε μια μπασίνα* προσθέτουμε την μαλακή φέτα , την κρέμα γάλακτος, την μαστίχα Χίου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά (*μπασίνα: ανοιχτό μεταλικό σκεύος πρόσμιξης και ανάμειξης).
4ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Με το multi χειρός τρίβουμε ελαφρώς το μπισκότο φυστικιού. Γεμίζουμε το βολοβάν* καρπουζιού με το κόκκινο ρύζι και συνοδεύουμε με την μους φέτα και το τριμμένο μπισκότο. *βολοβάν: πιάτο ή ανοιχτή στρογγυλή θήκη.
TIPS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
• Ο τρόπος παρουσίασης και σερβιρίσματος μπορεί να είναι του στύλ και της αρεσκείας σας.

Συστατικά

150g κόκκινο ρύζι Scotti
1 φέτα καθαρισμένου καρπουζιού πάχους 5 εκατοστών
150g μαλακή φέτα
150g τρίμμα κροκάν απο μπισκότο φυστικού
10g μαστίχα Χίου σε σκόνη
10ml βαλσάμικο γλάσσο (προεραιτικά για γαρνιτούρα)
1 φρέσκο φυλλαράκι μέντας (προεραιτικά για γαρνιτούρα)
40ml κρέμα γάλακτος
500ml χυμό ρόδι
500ml χυμό κεράσι

Μερίδα ΄4

Υλικά 10

Βαθμός δυσκολίας παρασκευής 2/3

Χρόνος προετοιμασίας παρασκευής 5

Χρόνος Παρασκευής 25'

Θερμοκρασία παρασκευής 180

Θερμίδες Παρασκευής ανα Πιάτο 310 kcal

Συνοδεύεται με: Κρύα σανγκρία

Σερβίρεται ως:

Δείτε επίσης: