43764

Οι Συνταγές μας

Μαύρο ρύζι με φιλέτο μπακαλιάρου και ασπικ απο σαφράν και μάνγκο

Εκτέλεση

1ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, 20g ζωμό Ψαριού Lecker σε πάστα, και αναδεύουμε μέχρι την διάσπαση του υλικού και μέχρι το σημείο βρασμού.
2ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε ένα αντικολήτικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό μάνγκο, την πάστα Σαφράν Lecker και αναδεύουμε περιοδικά μέχρι να διαλυθεί η πάστα και να έρθει σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε σε ένα ποτήρι 20ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου, και τα 25g ζελέ και διαλύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα στην παρασκευή μας και αναδεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ρίχνουμε την παρασκευή μας σε μια αντικολητική φόρμα σιλικόνης της αρεσκείας μας και την τοποθετούμε στην συντήρηση για 2 ώρες μέχρι να πήξει το υλικό.
4ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Πανάρουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου με τα αλέυρι και το αρωματικό μίγμα λαχανικών Magic και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο. Εν συνεχεία το αποσύρουμε και το τοποθετούμε σε αποροφητικό χαρτί. Προσέχουμε το ρολό μας να έχει χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή κρούστα.
5ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε μια ρηχή ανοιχτή κατσαρόλα (ραγουδιέρα) ρίχνουμε το μαύρο ρύζι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το τοστάρουμε* . Συμπληρώνουμε με την κουτάλα μας τον ζεστό ζωμό ψαριού μέχρι να βράσει το ρύζι, να φουσκώσει και να πιεί τον ζωμό του. Αναδεύουμε περιοδικά και προσθέτουμε προς το τελείωμα το αρωματικό μίγμα γαρίδας Magic. (*τοστάρουμε: περνάμε το ρύζι απο το τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να γυαλίσει ο κόκκος του).
TIPS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
• Μπορούμε να σερβίρουμε το ρύζι πάνω στο ασπικ του μάνγκο ή να φτιάξουμε ασκιπ με μάνγκο και βρασμένο μαύρο ρύζι.
• Ο τρόπος παρουσίασης και σερβιρίσματος μπορεί να είναι του στύλ και της αρεσκείας σας.

Συστατικά

10g ζωμό σαφράν σε πάστα Lecker
20g ζωμό ψαριού σε πάστα Lecker
10g αρωματικό μίγμα Λαχανικών Magic
10g αρωματικό μίγμα Γαρίδας Magic
250g ρύζι μαύρο Scotti
2 φιλέτα κατεψυγμένο ρολό μπακαλιάρο
500ml χυμό μάνγκο ή 250ml πόλπα μάνγκου
25g ζελέ σκόνη μαγειρικής - ουδέτερο
100g αλεύρι ραφινέ
100ml ελαιόλαδο

Μερίδα 2

Υλικά 10

Βαθμός δυσκολίας παρασκευής 3/3

Χρόνος προετοιμασίας παρασκευής 10

Χρόνος Παρασκευής 25'

Θερμοκρασία παρασκευής 180

Θερμίδες Παρασκευής ανα Πιάτο 407 kcal

Συνοδεύεται με: Αφρώδη λευκό οίνο

Σερβίρεται ως:

Δείτε επίσης: