43757

Οι Συνταγές μας

Οστρακάδα μυδιών σε ζωμό ψαριού & μουστάρδα dijon

Εκτέλεση

1ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα μύδια μας και αφαιρούμε με προσοχή το σχοινάκι του μυδιού.
2ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 500ml νερό, 10g ζωμό ψαριού Lecker σε πάστα , και αναδεύουμε μέχρι την διάσπαση του υλικού και μέχρι το σημείο βρασμού.
3ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ρίχνουμε στον ζωμό τα μύδια, το κρασί ή το ούζο και τον χυμό λεμονιού και σκεπάζουμε το σκεύος μας με το καπάκι για 2 λεπτά.
4ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Αποσύρουμε και σερβίρουμε με μια τρυπιτή κουτάλα πρώτα τα μύδια και μετά τον ζωμό σε ένα βαθύ ανοιχτό πιάτο ή μπολ.
TIPS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
• Μπορούμε αν θέλουμε να συνοδεύσουμε το πιάτο μας με μουστάρδα Dijon είτε κατά την παρασκευή του είτε συνοδευτικά σαν ντιπ!
• Ο τρόπος παρουσίασης και σερβιρίσματος μπορεί να είναι του στύλ και της αρεσκείας σας.

Συστατικά

10g ζωμό ψαριού σε πάστα Lecker
40g μουστάρδα Dijon MarcelRecorbet
1 κιλό φρέσκα καθαρισμένα μύδια με το κέλυφος
50ml λευκό ξηρό κρασί ή 30ml ούζο
40ml χυμό λεμονιού
20g ψιλοκομμένο άνηθο

Μερίδα 2

Υλικά 6

Βαθμός δυσκολίας παρασκευής 2/3

Χρόνος προετοιμασίας παρασκευής 5

Χρόνος Παρασκευής 12'

Θερμοκρασία παρασκευής 180

Θερμίδες Παρασκευής ανα Πιάτο 310 kcal

Συνοδεύεται με: Ξηρό λευκό κρασί

Σερβίρεται ως:

Δείτε επίσης: