43760

Οι Συνταγές μας

Πέννες ρυζιού με σως τομάτας, προσούτο, καρδιές αγκινάρας και φιλέτο πράσινης και μάυρης ελιάς

Εκτέλεση

1ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 1 lt νερό, 10g ζωμό λαχανικών Lecker σε πάστα ή τον κύβο Λαχανικών Lecker, 10g αρωματικό μίγμα λαχανικών Magic και αναδεύουμε μέχρι την διάσπαση του υλικού και μέχρι το bouillon* να έρθει σε σημείο βρασμού           (* bouillon: υγρό μίγμα εμποτισμού, βρασμού ή μαριναρίσματος).
2ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Προσθέτουμε τις πέννες ρυζιού και τις αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού για 6-7 λεπτά. Αποσύρουμε, σουρώνουμε και περνάμε τις πέννες απο κρύο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.
3ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σωτάρουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις ελιές, τις αγκινάρες (αφού τις έχουμε κόψει στα δύο) και τα τοματίνια μέχρι να βγούν τα πρώτα αρώματα. Σβήνουμε την παρασκευή μας με τον χυμό τομάτας και αφήνουμε να γλασάρει* αναδεύοντας περιοδικά (*γλασάρει: όταν μια υγρή παρασκευή (π.χ. σως) αρχίζει να χάνει τα υγρά της και να δένει τον όγκο της).
4ο ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Πριν το τελείωμα προσθέτουμε τις πέννες ρυζιού, το προσούτο, την παρμαζάνα και τον βασιλικό.
TIPS ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ: • Ο τρόπος παρουσίασης και σερβιρίσματος μπορεί να είναι του στύλ και της αρεσκείας σας.

Συστατικά

10g ζωμό Λαχανικών σε πάστα Lecker ή ένα κύβο ζωμό Λαχανικών Lecker
20g αρωματικό μίγμα λαχανικών Magic
1 πακέτο πέννες ρυζιού Scotti (250g)
1 κονσέρβα καρδιές αγγινάρας ΓΑΙΑ
100ml χυμό τομάτας
4 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
5-6 ροδέλες πράσινης και μάυρης ελιάς
100g τριμμένη παρμεζάνα
4 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
4 φέτες προσούτο
60ml ελαιόλαδο
50g ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Μερίδα 2

Υλικά 12

Βαθμός δυσκολίας παρασκευής 2/3

Χρόνος προετοιμασίας παρασκευής 5

Χρόνος Παρασκευής 20'

Θερμοκρασία παρασκευής 180

Θερμίδες Παρασκευής ανα Πιάτο 475 kcal

Συνοδεύεται με: Κρύο κόκκινο κρασί μπρούσκο

Σερβίρεται ως:

Δείτε επίσης: